Uudised

Reeda Tuula võidutses Austrias Worldloppeti maratonil

15:27 23.01.2018

Spartalane Reeda Tuula võitis täna Austrias 42 kilomeetri pikkuse klassikatehnikas sõidetud Dolomitenlauf suusamaratoni, mis on ühtlasi Worldloppeti avaetapiks.

Tuula läbis maratoni ajaga 2:29.26 ja edestas teisena lõpetanud norralannat Marit Brondbod 13 minuti ja 19 sekundiga. Kolmanda koha sai sakslanna Amelie Heinrich ajaga 2:47.40.

Reeda Tuula sõnul ei saanud ta enne finišisse jõudmist arugi, mitmendal kohal asub. “Kui pärg pandi kaela, alles siis sain aru, et olen võitja. Sinnani oli koht minu jaoks teadmata,” ütles Tuula Jooksjale. Maratoniks valmistus ta jõulude ajal ja aastavahetusel Põhja-Soomes, kus kogus 400-400 suusakilomeetrit. “Tulin rohkem seltskonda nautima. Nädal enne starti olin veel haige ja kahtlesin, kas üldse osalen. Maratonil võttis hinge kinni, pärast käisin saunas, siis sain “lõõrid” uuesti lahti,” lausus Tuula.

Tuula treener Eiko Toom tunnustas oma õpilase südikust ning avaldas tunnustust, et ta raske päevatöö kõrval suudab niivõrdd edukalt tippsuusatamist harrastada. "Minu jaoks on tema tulemused tõeline müstika, aga see on usina harjutamise tulemus," sõnas Toom.

Kogu Worldloppeti sarja tal plaanis kaasa teha ei ole, kuid tahab suusatada veel etappidel Poolas ja Soomes. “Meie talvede pealt ei saa endale kõrgeid nõudmisi esitada,” tõdes Tuula.