Uudised

Spartalane Karin Laurik lõpetas Marcialongal oma elu esimese välismaratoni.

Kümme spartalast osalesid Marcialonga suusamaratonil

11:41 30.01.2012

Sparta harrastussuusatajate hooaja üks kõrghetki oli osavõtt 29. jaanuaril peetud Marcialonga maratonist. "Meeleolu on ülev," kommenteeris kohapealt suusagrupi eestvedaja Aivo Liksor.

Itaalia suusaspordi au ja uhkus, 70 kilomeetrine Marcialonga maraton toimus tänavu juba 39. korda. Spartalased olid sedapuhku saapamaa suusaradadel esindatud kümnekesi. Kohal oli ka tiimi peatreener Jaanus Teppan, kes lisaks meie eliitsõitja Martti Himma eest hoolitsemisele aitas ka harrastajaid suuskade määrimisel ning taktikanippide jagamisel.

Martti Himma saavutaski lõpuks parima eestlasena maratonil 38. koha.

Lisaks Himmale sõitsid Sparta suusagrupist Marcialonga läbi veel Karin Laurik, Vallo Vardja, Marko Mägi, Priit Pääru, Aivar Juhandi , Kalev Kreekman, Raul Roose , Andres Part ja Aivo Liksor.

Kolmekordne Worldloppeti master, Sparta tegevjuht Aivo Liksor kiitis spartalaste tublit arengut ning tõi eriti välja jõutreeningute kasuteguri kohatistest raskustest ülesaamisel. Mahlaseimad sportlikud komplimendid tegi Liksor aga tiimi ainsale naisvõistlejale, kolme lapse ema Karin Laurikule. "Karin sõitis oma elu esimest välismaratoni ajaga 7.56.11  ja oli väga õnnelik et jäksas viimast tõusu ikka täiega võtta," vahendas Liksor muljeid.

Kõik spartalased ületasid finišijoone

Mullu kiitis Karin Laurik ajakirjas "Jooksja" Spartas pakutavaid võimalusi, mille vilju ta nüüd Marcialongal lõikas. „Spartas saad lisaks Teppani tehnikanippidele ja üldkehalistele trennidele ka suusahoolduse juhiseid ning kogenud maratoonarite soovitusi, mida pikkadel distantsidel ja treeningutel silmas pidada,“ ütles särtsakas sportlanna toona.

Küllap järgis Karin ka Marcialongas oma põhimõtet, et maratoni tuleb sõita jõukohases tempos, pole mõtet sõpradele esimesest meetrist järgi pressida. "Oluline on ka korralikult välja puhata enne maratoni. Katkestada tuleks ainult siis, kui varustus puruneb või tervisega midagi juhtub. Ükski finišiaeg pole nii kehv nagu katkestamine, mis jääb hinge närima terveks aastaks.“

Marcialongal ei katkestanud ükski spartalane ning kogu tiim kõneles suusapeost vaid ülivõrdes.

Marcialonga suusamaratoni võitis norralane Jörgen Aukland ajaga 2:55.37,3.

Loe veel:

Aivo Liksor - rahvusvaheliste maratonide mees

Karin Laurik: vältige maratonil katkestamist