Uudised

EMT Suusateisipäevakutel nauditi värskes õhus liikumist.

EMT Suusateisipäevakutel suusatati võidu ja omandati suusatarkust

11:22 21.03.2012

Stamina ja Sparta ühiselt korraldatud EMT Suusateisipäevakute osavõtjate määr tõusis mullusega võrreldes 60%.

2012. aasta talvel korraldas Stamina koostöös Sparta spordiklubiga Tallinnas talvise liikumisharrastuse sarja - EMT Suusateisipäevakud. Kümnel teisipäeval toimusid sarja etapid Tallinna kolmel valgustatud suusarajal. Kolmel korral suusatati Pirital, kolmel korral Järvel ja neljal korral Nõmmel. Sarjas sai osaleda nii tiimidena kui ka individuaalvõistlejatena.

Kokku registreeris sarjale 12 viieliikmelist tiimi ning 100 individuaalsuusatajat. Võrreldes eelmise aastaga kasvas osalejate arv pea 60 %. Osaluskordi tuli kokku 908, neist 503 suusatasid individuaalosalejad ja 405 tiimide liikmed.

Peaauhinnale jäi lõpparvestuses võistlema 10 tiimi, kes kogusid vähemalt 8 etapil 10 punkti ehk siis vähemalt 8 etapil osalesid 3 tiimi liiget.
Individuaalvõistlejatest jäi peaauhinna konkurentsi 12 nais- ja 34 meessuusatajat, kes kõik osalesid vähemalt 6 etapil.
Teisipäeval, 20.märtsil Nõmme Spordikeskuses toimunud hooaja lõpetamisel naeratas loosiõnn ja peauhinna, A & T Sport kinkekaardid võitis Daily Winter koosseisus Kairi Järvetar, Kai Treier, Jaana Šmidt, Aave Leis ja Katrin Nabi. Lisaks loositi ka üks lohutusauhind, Sparta 10 korra pääsmed võitis võistkond Lumesussid.
Mercuri Internationali poolt oli individuaalarvestuse parimatele koolitus. Meestest osutus võitjaks Ivo Volt ja naistest Katri Lillemäe.

Võistlussuusatamise võitsid Siim Kauge ja Janeli Jallai
 

Teist hooaega toimus sarja raames ka võistlussuusatamine. Igal etapil kell 18.00 startisid võidusuusatajad eraldistardist 15 sekundiliste intervallidega. Distantside pikkused olid 4,8 – 5 km. Vaid viimasel etapil sõideti ühisstardist ja distantsiks oli kogu Nõmme-Harku 15 km ring. Aja peale suusatasid kokku 65 teisipäevakulist. Arvesse läks 7 parimat 10st etapist.
Võistlussuusatamise arvestuses võitis Siim Kauge, kes kogus seitsme arvesse läinud etappiga maksimaalsed 700 punkti. Teise ja kolmandana lõpetasid Kert Keskpaik ja meesveteranide esimene Pait Hirv. Meeste kolmandaks tuli Allar Adamson.

Meesveteranidest järgnesid Hirvele Aivo Kaljumäe ja Aivar Villemson. Noortest olid kaks parimat Argo Raie ja Kaspar Päärson.
Naiste kolm esimest olid Janeli Jallai, Margit Peebo ja Kaire Matson. Naisveteranidest võitis Marina Runno.
Kõigile poodiumile jõudnutele olid auhindadeks karikad, Sparta 10 korra pääsmed ja EMT nutitelefoni kindad.

Suusatamise oskusteavet jagasid Suusabuss ja Sparta suusatreenerid
 

Igal etapil jagasid Sparta suusatreenerid Jaanus Teppan ja Marius Unt sarjas osalejatele tarkuseteri suusatehnikast ja muust suusatamisega seonduvast.
Etappidel käis Eesti Suusaliidu Suusabuss, kus Vahur Teppan jagas osalejatele teadmisi suuskade määrimisest ning pakkus lihtsamaid määrdeteenuseid (pidamine ja alusparafiinid).

Kõigile osalejatele pakuti igal etapil kuuma teed. Sõbrapäeval toimunud etapil kostitati osalejaid kringliga ning vastlapäeva etapil vastlakuklitega.

Vaata veel:

Pildigalerii suusahooaja lõpetamisest