Uudised

Spartalane Aivar Rehemaa on valmis reedel algavakjs MK-sarjaks.

Aivar Rehemaa läheb MK-sarja oma taset tõstma

11:01 26.11.2015

Sparta esisuusataja Aivar Rehemaa on valmis nädalavahetusel Rukal toimuvaks MK-sarja avapauguks.

Praegu Soomes treeniv Rehemaa sõnul motiveerib MK-etappide algus ennast kokku võtma. Tänavu vahepeal ka Eesti koondise stardinimekirjast välja jäänud vanameister Rehemaa on tagasi rivis ning valmis oma kogemused ja treenituse suusarajal ka heaks tulemuseks valama. 

Pikki aastaid maailma tippsuusatamises kaasa löönud Rehemaa tunnistab, et tänavuse hooaja põhieesmärgiks on stabiilselt 30 parema hulka jõudmine. "Annan endale aru, et ülesanne pole sugugi kerge," ütleb Rehemaa, kelle parimaks tulemuseks MK-etappidel on 4. ning MM-idel 7. koht. Palav soov veelkord seda magusat õnnestumisetunnet kogeda ajab 33-aastase Sparta suusahundi ka tänavu suuskadele ennast proovile panema.

Kuigi sellel aastal puuduvad suusatajate võistluskalendrist suurvõistlused, ei nõustu Rehemaa aastat vahehooajaks kvalifitseerima. Pigem näeb ta võimalust laduda tänavuste heade esinemistega vundamenti järgmistele talvedele. "Olen välja öelnud, et minu eesmärgiks on hea esinemine 2016. ja 2017. aasta tiitlivõistlustel. Tänavu tahan selleks oma taset tõsta."

Aivar Rehemaa on eeloleval nädalavahetusel Rukal võistlustules reedeses klassikasprindis, päev hiljem 10 kilomeetri vabadistantsil ning pühapäeval ka 15 kilomeetri klassikasõidus, mis viiakse läbi Gunderseni meetodeil.